Edellinen blogipäivitys on ollut yli kaksi kuukautta sitten, mikä kertonee siitä että viime aikoina on ollut aika lailla muuta ajateltavaa ;) Syyskuun 7.päivä perheen kaksijalkaisten lukumäärä lisääntyi yhdellä, kun Unna sai pikkuveljen (3560 g ja 50 cm). Vaikean raskausajan ja kesän lepäilyn jälkeen on ollut ihanaa päästä taas normaaliin arkeen kiinni.



Syystreenejäkin ollaan vähitellen päästy aloittamaan huskien kanssa. Tänä vuonna emme ole kovin kunnianhimoisesti liikkeellä, kunhan käydään välillä vähän tuulettumassa treeneissä, niin koirat kuin omistajakin :) Potentiaalia koirissa kyllä olisi paljon enempäänkin, joten handlerin paikka on auki mikäli kiinnostuneita löytyy.



Mutta ei niin paljoa hyvää, ettei jotain huonoakin. Siren loukkasi itsensä oudossa tapaturmassa pari viikkoa sitten. Olin metsälenkillä, Siren, Aksu ja Pate vapaana ja vauva kantoliinassa, kun lenkin loppupuolella huskyt hävisivät näköpiiristä ja hetken kuluttua kuului todella tuskainen ulvonta, ensin Sirenin ja sitten Aksun. Parin minuutin jälkeen Siren tulee vastaan vatsanalus verta valuen. (pidempi selostus aiheesta fb-sivullani) Erinäisten vaiheiden jälkeen Aksukin lopulta tuli vahingoittumana takaisin, pääsimme eläinlääkäriin ja saatiin Siren paikattua. Sirenin vammat (pieni sisäänmeno"reikä" ja syvä lihasvamma, voimakas verenvuoto lihaksessa) muistuttavat ampumahaavaa, mutta röntgenkuvauksessa luotia ei kuitenkaan löytynyt. Selitystä, mihin ja miten koira on itsensä loukannut, tuskin saamme koskaan. Siren  on nyt pitkällä sairaslomalla, tällä hetkellä vielä levossa mutta ensi viikolla se pääsee jo vaunukävelyille mukaan. Siitä sitten pikku hiljaa kuntoudutaan toivottavasti takaisin valjaisiin saakka... Tällä hetkellä vaikuttaa lupaavalta, turvotus jalasta on lähes hävinnyt ja Siren käyttää sitä jo täysin.



Kuten kuvasta (kiitos Jennie Ericsson) näkyy, Ruu on aloittanut näyttelyuransa Ruotsissa, debyytti oli "melko vaatimaton" - yli 60 huskya kehässä, ja poika oli samantien VSP kera sertin. Onnea Malin ja Ruu! Myös ensimmäiset kärrykisat Ruu on Malinin kanssa juossut, ja lupaavalta vaikuttaa kuulemani mukaan silläkin saralla.