... ja lähtölaskenta siihen alkoi tänään. Noki (Jedeye Noki of Manitou) on nyt onnistuneesti astutettu Tullatuulen Urpolla. Nuoripari täydentää toisiaan erinomaisesti ja tulevien pentujen sukutaulussa yhdistyvät useat minulle tärkeät, hienot rekikoirat. Urpo on tiukasti linjattu isäänsä Alaskan's Nicolaos of Anadyriin eli Alexiin, joka on Frekingien vanha kilpajohtaja ja huippuperiyttäjä. Alex on jättänyt USAssa vakuuttavaa jälkeläisnäyttöä ja periyttänyt vahvasti johtajakoiraominaisuuksiaan. Kun Nokin oma isä on vielä Frekingien toinen kilpajohtaja, Naoki of Jedeye, jonka kisasaavutuksiin lukeutuu mm. Beargreasen voitto v. 2004 ja Yukon Quest 2005, toivon ja uskon tällä yhdistelmällä olevan rodulle melkoisesti annettavaa. Itse asiassa kysyessäni Jenniferiltä mitä mieltä hän olisi tästä yhdistelmästä, hän totesi heidän itsensäkin suunnitelleen pitkälti samanlaista Nokin siskolle Karhulle.

Molemmat vanhemmat on silmätarkastettu terveeksi, muitakaan terveysongelmia ei lähisuvusta tiedetä. Noki on käynyt kerran näyttelyssä saaden H:n, Urpoa ei kehissä olla vielä ainakaan nähty. Noki juoksee valjakossa pääasiassa vauhtiparissa johtajien takana, on kauniisti liikkuva, kevyt ja nopea narttu. Siihen toivoisin lisää kovuutta, mitä ainakaan kuulemani perusteella Urposta puolestaan ei puutu. Urpo juoksee pääasiassa pyöräparissa kokonsa vuoksi ja on rehti ja ahkera työntekijä.

Pentue syntyy ja sen kasvattaa Nokin oikea omistaja Elina Laakkonen. Suurin osa pennuista jäänee Elinan hyvään hoiviin kasvattamaan hänelle omaa valjakkoa - todennäköisesti näitä naperoita tullaan myös Piilopoluilla tapaamaan toisinaan :)

Ja niin... nyt sitten ei auta kuin pitää peukkuja ja varpaita pystyssä ja odottaa...

Kuvia luvassa myöhemmin!