Johan se alkaa oppi menemään kelpienkin päähän (ja myös ohjaajan!) aiheesta "kuinka käytämme hajuaistia hyväksi etsintätyössä"! Piiiiiitkä on matka silti vielä, mutta nyt viime päivät on alkanut näyttää jo ihan lupaavalta.

Olen piilotellut hajupurkkia lumeen siten, että vain kansi näkyy eikä sekään suoraan koiran lähetyspaikalle. Tämä on auttanut valtavasti (yllättävää...) ja vaikka Pate edelleen helposti menisi juoksentelu- ja silmillä etsimismoodiin, on yhä enenevässä määrin havaittavissa oikeanlaista työskentelyä. Lisäksi olen huomannut olevan todella tärkeää, että purkin paikkaa vaihdetaan joka kerta. Välillä on ollut mukana tyhjä purkki, ja ihan parhaimmat kerrat ovat olleet niitä, kun Pate reagoi tyhjään purkkiin, mutta jatkaa heti sen jälkeen etsimistä ja ilmaisee oikean. Silloin on ohjaajalla vaikea pysyä nahoissaan :) Yritän etsintätilanteessa olla itse äärimmäisen vähäeleinen ja vain tököttää paikoillani tyhjä ilme silmissä (eipähän sitten eroa koetilanteestakaan mitenkään ! :D )

 

Sitten vähäsen huskyasiaakin. Kuusamo Sprintin valmistelut sujuvat hyvässä myötätuulessa, ainakin toistaiseksi. Kisaan on ilmoittautunut 20 valjakkoa, mikä ylitti odotukseni täysin! Itse olen ensimmäistä kertaa muutenkin vastuussa kuin pelkästään kilpailijan ominaisuudessa, joka kyllä lisää jännitystä huomattavasti. Tai oikeastaan tuntuu, että omaa suoritusta ei tässä hässäkässä paljoa jouda jännittämään, kunhan vain kaikki järjestelyt ja itse kilpailu sujuisivat kaikkien kannalta mukavasti. Sunnuntaina kilpailun jälkeen pidämme vielä retkiajot Suolavaaran maastossa evästaukoineen kaikkineen. Saisikohan nyt lähettää yläkertaan toivomusta, että viikonlopuksi tulisi hyviä pakkaskelejä? Tällä hetkellä ennusteet näyttävät lumisateiselta, mutta eipähän nyt sitten ainakaan ole kymmentä astetta plussalla...