Tänään vietimme vappua jäällä aurinkoisissa tunnelmissa. Porukat ajeli moottorikelkalla pitkin järveä Sitä Täydellistä Pilkkipaikkaa etsien ja minä taas koiravaljakolla perässä. Tällä kertaa matkaan pääsivät Aksu, Siren, Milou ja Fenris, joista varsinkin viimeinen tuntui olevan erityisasemastaan kovin ylpeä :)

vappu08sa.jpg
Siren ja Aksu

vappu08milou.jpg
Miloun vuoro

vappu08aksu.jpg
Aksu juoksentelee

vappu08isajapoika.jpg
Poika ja isä, Fenris ja Aksu

vappu08sirenajaa.jpg

Siren päätti vaihtaa kulkuneuvoa ;)

vappu08milounjalat.jpg

Miloulle on talven aikana kasvanut JALAT.

Treenit on tältä viikolta menneet melko vaihtelevalla menestyksellä, tiistaina kävin hallilla Viirun, Kennan ja Miloun kanssa. Viirun kanssa tuli tunnarissa taas kerran epäonnistuminen, kun en saanut sen viretilaa riittävän matalaksi ennen liikettä. Sen pitäisi tosiaan olla aivan täysin "blaah"-tunnelmassa, että se malttaisi käyttää nenäänsä kunnolla. Paikallaoloja otettiin myös, ne sentään sujui ongelmitta. Kaukokäskyjä on viilattu koko viikko, mutta nekin on vähän sinne päin.
Milou oli viikossa päättänyt unohtaa hevoset ja käveli vain häntä pystyssä niistä ohi :) Sen kanssa on kuluneen viikon aikana opeteltua paikallaoloa istuen sekä maasta istumaan nousemista, molemmissa on onneksi edistytty jonkin verran. Pitäisi olla vaan kärsivällisyyttä jankata noita teknisia yksityiskohtia kunnolla nyt alussa...
Kennalle olen naksutellut pujottelua ihan testimielessä. Viirulle on kepit opetettu naksuttelemalla, mutta  Sirenille ja Vitille ihan perinteisesti käsiohjaamalla, ja ajattelin nyt palata tuohon hyväksi todettuun menetelmään takaisin. Aloitettiin kolmella kepilla ja naksuteltiin vaan keppien välistä kulkemista, nyttemmin sitten myös oikeaa aloitusta. Jotenkin minulla on semmoinen tuntuma, että naksumenetelmällä koirat oppisivat varsinkin tuon aloituksen paljon helpommin ja itsenäisemmin. Varsinkin Kenna, joka nyt on muutenkin lapsinerona tunnettu ;)