Tältä näytti Kiutakönkäällä eilen. Kevät on tullut huimaa vauhtia ja suuresti haaveilemani hankikelit sitten myös jäivät haaveeksi lumien huvetessa silmissä. Enpä olisi uskonut että jo huhtikuun ensimmäisestä viikonlopusta alkaa rekikoirien kesäloma!

Kuusamo Sprint sujui kaikkineen mainiosti, ja kehitysideoitakin ensi vuodelle on jo muhimassa. Plussakelien aiheuttama urien pehmentyminen oli harmillinen takaisku, mutta sille nyt ei oikein mitään voinut. Omalta osaltani kisa sujui mukavasti, kokoonpanolla Flamja, Milou, Wimma ja Fenris sijoituin neljänneksi 19:sta startanneesta valjakosta. Myös Ikru pääsi Aksun vierellä juoksemaan ensimmäisen kilpailunsa äitini valjakossa, ja oli ollut aivan pätevä pieni johtajakoira mihin on syytä olla enemmän kuin tyytyväinen! Kuvagalleria kisoista päivittyy kotisivuille kun vain saan kuvat siirrettyä omalle koneelleni, toivottavasti lähiaikoina.

Sunnuntaina kävimme vielä Urhon, Jarin ja Marian kanssa retkeilemässä Suolavaarassa, uhkaavasta vesisateesta huolimatta. Ja olipa onni että lähdettiin, sillä tuo reissu näyttää nyt sitten jäävän tämän kauden viimeiseksi. Lämmin keli hyydytti koiria mutta eihän se retkeilyssä vauhti olekaan pääasia vaan se, että mennään paikasta toiseen ja syödään eväitä ;)

 

Niin se vain taitaa olla uskottava, että reet on nyt nostettava kesäteloille ja alettava keskittyä uusiin kujeisiin. Pate on onneksi saanut kesäksi itselleen lainaohjaajan agilityyn, mistä pieni kelpie lie innoissaan. Tänään lähdetään ensimmäistä kertaa kokeilemaan, miten yhteistyö sujuu :) Itse olen ajatellut keskittyä Paten kanssa tokoon ja voittajaluokan liikkeiden pohjustamiseen. Ruutu sujuu jo mukavasti, tunnaria opetellaan hajuerottelukoulun avulla ja kaukot --- nooh, ne on vielä melko pahasti työn alla. Mutta tässähän sitä on taas pitkät kesäkuukaudet aikaa...

 

Pate ja kevään tuoksut...

Vanha kunnon Viiru täytti 12 vuotta perjantaina! Juhlan kunniaksi teimme koko perheen voimin kevätretken Kiutakönkäälle oikein makkaranaistoineen kaikkineen, mistä asianomainen tuntui ansaitusti nauttivan. Nyt kevään tullessa se on taas piristynyt valtavasti ja juoksentelee ja leikkii toisten kanssa aivan innoissaan. Mukava katsella vanhan koiran riemua.