may09pajunkissat.jpg

Piilopoluilla katsellaan, kuunnellaan ja haistellaan kevättä. Lumet ovat viimeisen viikon aikana kadonneet kuin silmissä. Aurinkoisina päivinä huskyt loikoilevat tyytyväisinä ja rauhallisina koppiensa katolla, itsellä tekisi mieli liittyä mukaan niiden huolettomaan elämäntyyliin. Toiset vaipuvat talvihorrokseen, meillä sen nimi on lämpöhorros - kunhan taas ensimmäiset pakkaset nipistävät perunan varsia, alkaa rekikoiriin ja omistajaan tulla enemmän eloa.

Vaikka pakko kyllä tunnustaa, että kevätilloista pidän kovasti. Siitä, kun illalla koirien kanssa kävellessä kuulee teerien olevan soitimella ja näkee ensimmäisten joutsenten lipuvan ylväinä joensuun sulapaikoissa. Siitä, kun pehmoiset pajunkissat muuttuvat meheviksi kukiksi. Ja siitä, kun ilman täyttää vahva, voimakas kevään tuoksu. Ja kun metsässä kävellessä joutuu hyppimään lukemattomien pienten purojen yli ja pääsee kuuntelemaan niiden iloista solinaa talven hiljaisuuden jälkeen.

may09joutsenet.jpg

 

Treenailtukin on. Pate meinasi tällä viikolla unohtaa seisomiskäskyn merkityksen ja niputti sen tyylikkäästi samaan kastiin istumisen kanssa. Sitä on nyt sitten työstetty ja vaikuttaisi ainakin toistaiseksi ihan lupaavalta. Seuraamisessa se on alkanut iloisesti edistää, mutta koitan pitää vaaleanpunaiset silmälasit päässä ja antaa sen mennä, kunhan fiilis on hyvä eikä nyt ihan valtavasti paina jalkaa. Tiistaina saadaan agilityesteet lopultakin hallilta pois ja päästään kunnolla aloittelemaan sitäkin.

may09paterii.jpg

Tänään oltiin täällä Kuusamossa katselemassa metsästyskoiranäyttelyä ja muistelemassa kehäkäyttäytymistä. Patea on viime aikoina kovasti ahdistanut ympyrän juokseminen, ja koko kehässä olo ylipäätään. Tiedä sitten johtuuko se siitä ettei tämä meidän vapauteen tottunut luonnonlapsemme varsinaisesti innostu hihnassa olosta ylipäätään vai mistä; mutta joka tapauksessa tänään meni jo aika hyvin. Ensi lauantaina Noki lähtee Ristijärvelle näyttelyyn, minne Möykky saanee taas seurata mukana. Sunnuntaina on täällä Kuusamossa mätsäri, seuraavana torstaina se näyttely Rovaniemellä ja sunnuntaina sitten onkin jo tokokoe. Jep, eipä tarvi miettiä mitä sitä tekee seuraavana parina viikonloppuna ;)