Kuva: Marja-Liisa Kiuru

Kauden ensimmäiset valjakkokisat tuli ajeltua viime viikonloppuna Lieksassa, Jongunverran ajoissa. Matkana oli 2x41 km, ja kuuden koiran valjakolla tosiaan oltiin liikenteessä. Lopputuloksissa olin seitsemäs todella kovatasoisessa luokassa, mihin olin varsin tyytyväinen. Tavoitteena lähtiessä oli ajaa kaksi tasapainoista, suunnilleen saman vauhtista lenkkiä, ja se kyllä tosiaan toteutui -molempina päivinä ajoaika mahtui samalle minuutille keskinopeuden ollessa 19,15 km/h. Ensikertalaiset Ruu, Flamja ja Fenris yllättivät erittäin positiivisesti ja jaksoivat hienosti koko viikonlopun, Flamja jopa johti porukan toisena päivänä maaliin isänsä Aksun vierellä.

Kilpailu-ura oli hyvässä kunnossa ja sopivan mielenkiintoinen ajoittain tiukkoine mutkineen ja mäkineen. Pentuset saivat taas hyvää kokemusta reissussa olemisesta ja kilpailu"sirkuksesta" ylipäätään. Kun samalta parkkialueelta starttaa päälle kuusikymmentä valjakkoa, sitä tosiaan voidaan kutsua eräänlaiseksi sirkukseksi ;) Onneksi sentään lauantain aika oli niin nopea, että vältimme sunnuntain yhteislähdön... Kisajärjestäjät olivat nimittäin päättäneet, että takaa-ajolähtöinä lähtevät vain ne valjakot, jotka tulevat lauantaina maaliin puolen tunnin sisällä nopeimmasta valjakosta, kaikki luokat mukaanlukien. Oli ihan hauska huomata, että tällä samalla kutosella olisin ollut myös avoimessa luokassa kahdeksas (ja avoimessa saa tosiaan laittaa reen eteen niin monta koiraa kuin uskaltaa).  Kaikenkaikkiaan viikonloppu oli oikein mukava, harmi vaan että yhtään kunnollista kuvaa en ehtinyt ottaa. Onneksi kuitenkin reitin varrella oli useampia ihmisiä kameroiden kanssa, tässä yksi makupala toisen lenkin maaliin tulosta (kiitos kuvasta, Soile Ollikainen):

Seuraava kilpailu on Ruuhirod Seljeksessä 7.-8.2. Siinä ajetaan 4x20 km 20 tunnin sisällä, ajaja saa itse valita miten rytmittää lenkkien ajamisen ja koirien levon. Kisastrategian suunnittelu on jo alkanut ;)

Tämä alkuviikko ollaan lähinnä palauduttu kisoista, viikonloppuna ajellaan noita parinkymmenen kilometrin lenkkejä ja sitten onkin taas edessä se vaikea päätös, mitkä koirat pääsevät tällä kertaa mukaan.

Pitkästä aikaa myös terveystuloksia on kerrottavana; Wimma (Arctic Soul Xawim) ja Noki (Jedeye Noki of Manitou) kävivät eilen silmätarkastuksessa ja todettiin terveiksi. Ensi viikolla on vuorossa Paten lonkka- ja kyynärkuvaus, jota jännitän kyllä huomattavasti enemmän...