Tai no, tarkkaan ottaen toinen, mutta vuosi sitten Pate taisi olla pieni musta mötkylä jonka päätehtävä oli syödä, nukkua ja kasvaa :) Tällä hetkellä päätehtäviä lienevät edelleen syöminen ja nukkuminen, mutta lisätään listaan vielä leikkiminen ja huskeista huolehtiminen. Taitavat nuo minun rekikoirat olla Paten "lampaita" ;)

Pötkis vietti joulua kuten lapset ainakin; jännitti joulupukin tuloa, pelkäsi vähän, kun pukki sitten lopulta saapasteli sisään ja innostui suunnattomasti, kun tajusi, että tämä kaverihan jakaa meille lahjoja! Sen jälkeen meinasikin olla työ ja tuska saada Pate lahjasäkeistä kauemmas... Suurella ammattitaidolla ja antaumuksella se sitten avasi omat pakettinsa, tai siis ainakin ne, mitä Viiru ei ehtinyt varastaa. Viiru kokeneena kettuna haisteli paketit päältä ja pihisti puruluita tai muita herkkuja sisältäviä lahjoja minkä ehti. Vielä aamullakin löytyi sängyn alta muutama Viirun piilottama kätkö. Eipä uskoisi, että kyseinen koira täyttää kymmenen vuotta huhtikuussa...

joulu08viiru.jpg
Viiru odottelee joulupukkia.

joulu08pateavaa.jpg
Pate lahjojen kimpussa. Yksi lelu on jo kääroistä löytynyt.

---

Tänään huskyt juoksivat ensimmäisen 50 kilometrin lenkin tälle talvea. Yllättävän hyvin jaksoivat nuoretkin, vaikka noin puolelle valjakostani lenkki olikin pisin, mitä ne tähän saakka ovat koskaan juosseet. Matkalla kohdattiin taas monia uusia asioita, muunmuassa ylitettiin pieni, sula puro kahteen kertaan ja harjoiteltiin runsaasti moottorikelkkojen ohituksia. Flamja ja Frigga ovat aiemmin aristelleet kelkkoja aika paljon, mutta tämän päivän jälkeen taidettiin sekin pelko voittaa. Tytöt juoksivat turvallisesti keskellä valjakkoa ja oppivat päivän edetessä vanhemmilta monta uutta taitoa :)