Eilen vietimme aurinkoista, mukavaa näyttelypäivää Suomussalmella. Äiti oli ilmoittanut Nasu-lapinkoiransa, minun ja Paten vaan hengaillessa turisteina. Pate käyttäytyi taas hyvin mallikelpoisesti, rauhassa makoili sylissä kun kuvailin kehässä esiintyneitä lappalaiskoiria, ja kun tuli taukoa, harjoittelimme kehien vierellä vähäsen tokoa. Pojalla on kyllä hyvä keskittymiskyky, ei sitä ympärillä pyörivät koirat ja ihmiset haitanneet ollenkaan :)

Päivän kruunasi Nasun ROP- ja RYP-voitot sekä sijoittuiminen BIS-kehässä toiseksi!
Tässä onnellinen ryhmävoittaja:

 ss08nasu.jpg

Agilitypuolella olen viime aikoina koettanut kovasti pohtia, mikä olisi se ideaalisin tapa opettaa kontaktit *huokaus* Paten kanssa en ole koko asiaa vielä uskaltanut edes yrittää, siinä pelossa että onnistun tyypilliseen tapaani jotenkin sähläämään koko asian. Mutta katsotaan, hitaasti hyvä tulee.. Tänään rakensin isän kanssa pihaan jonkinnäköisen puomiviritelmän, että nyt niitä kontaktijuttuja pystyisi jo harjoittelemaankin täällä kotipihalla.
Pujottelussa ollaan Paten kanssa siirrytty täyteen 12-kepin sarjaan, kuja tosin on vielä ympärillä ja tulee varmaan hyvän aikaa siinä pysymäänkin. Pate kyllä pujottelee melko hyvin jo täyden rivistönkin, mutta en halua ottaa verkkoja pois ennen kuin koiran suoritus on täysin sujuva. Rengasta ollaan myös viime aikoina harjoiteltu, kotipihalla sujuu hyvin, mutta treenikentällä on vielä työtä tehtävänä.

Viirun varvas on parantunut yllättävän hyvin ja viime viikolla se oli jo tokotreeneissäkin matkassa. Tosin tällä hetkellä sillä on muutama liikakilo, joka kyllä vaikuttaa sen jaksamiseen aivan huomattavasti. Mutta pistetään muori dieetille ja rauhallisille kävelylenkeille, niin eiköhän se ala kuntokin taas kohota.

Pari kuvaa eilen illalla meidän rannasta:
kesa08viiruhead.jpg

kesa08paterannassa2.jpg

kesa08viirupate2.jpg

kesa08paterannassa.jpg

kesa08viirupate3.jpg