Treenit jatkuvat kutakuinkin suunnitelmien mukaan. Tänään oli tarkoitus ajaa ensimmäinen neljänkymmenen kilometrin lenkki, mutta jouduin tekemään täyskäännöksen metsätiellä, kun vastaan tuli koko tien leveydellä puita lastannut rekka. Jäi sitten johonkin vähän päälle kolmeenkymppiin päivän saldo, mutta ihan hyvä näinkin. Pidin pienen evästauon jossain puolivälin jälkeen, ja olin varsin äimistynyt, kun koko joukko rauhoittui tauolle ja oli hiljaa. Jokainen tämän blogin lukijoista, joka on joskus ollut valjakkoretkellä minun koirieni kanssa, tietää, että tuo hetki oli oikeasti historiallinen ;)
Viime aikoina meillä on ollut hieman ongelmia kuivamuonan kanssa; se merkki, mitä käytin koko syyskauden, osoittautui aika toimimattomaksi nyt kun koirat juoksevat reilusti yli sata kilometriä viikossa. Nyt on puolet laumasta sitten testaamassa uutta merkkiä ja toivotaan, että tämän kanssa onnistuisi paremmin.


Pate on päättänyt todistaa, että kelpie on hyötykoira. Se on melkein itsestään oppinut keräämään treenien jälkeen huskien valjaat ja tuomaan ne minulle. Myös lenkin aikana pudonneet tossut se noutaa mielellään. Sen ovelana suunnitelmana on epäilemättä tehdä itsestään niin tärkeä, että se on aivan pakko aina ottaa mukaan treenilenkille -tällä hetkellähän se pääsee nuoresta iästä johtuen ehkä joka toinen kerta mukaan.

hyotykoira1.jpg
Kelpie tekee työnsä ripeästi.

hyotykoira3.jpg
Mutta onneksi hidastaa edes vähän ennen luovutusta...

hyotykoira2.jpg
.. sillä laiska omistaja haluaa valjaat aina aivan syliin asti, ettei tarvi kumartua. Tämä on siis meidän "valjaidenluovutusasento".
patesivu1208-1.jpg
Ja tässä ihan tavallinen toko-perusasento ;)

pateseuraa1208.jpg
Seuraamista. Pate on tarkkana, että pysyy oikealla paikalla.

Pahoittelen, kuvat ovat hämäriä, mutta eipä täällä tähän aikaan vuodesta liiemmälti sitä valoa ole, varsinkaan, jos päivä on pilvinen. Pötkiksen kanssa työstetään tällä hetkellä seuraamista - yllättävän haastavaa saada sitä seuraamaan pidempää pätkää hyvin - ja pysähtymistä ollaan vähäsen aloiteltu.

Loppuun vielä lämpimät onnittelut Paten sisaruksille Jillalle ja Rapelle menestyksestä Messarissa! Nähtäväksi jää, milloin on Paten seuraava näyttelykerta...