Eilisillan harjoitus jäi tekemättä, mutta tänä aamuna jatkettiin.

Harjoitus 1

2 purkkia, toinen hajullinen, toinen tyhjä. Eri puolella pihaa kuin eilen. Purkit taas aseteltu lumeen siten ettei koira näe mitä niissä on. 10 toistoa, paljon virheilmaisuja!! Ensimmäiset 3 meni oikein, Pate taisi tuurilla osua oikealle purkille. Sen jälkeen alkoi tarjota väärää pari kertaa, kun vaihtoi oikealle, naks+ palkka. Tämän jälkeen huomasin, että se vain juoksenteli purkilta toiselle ja selvästi yritti arvailla, kummaltakohan palkan tällä kertaa saa, nenänkäytöstä ei puhettakaan. Puutuin tähän siten, että aina kun Pate meni väärälle purkille, hain sen pannasta pois enkä antanut enää jatkaa tehtävää. Tästä koira meni todella epävarmaksi, joten katsoin parhaimmaksi jatkaa vain pelkällä hajupurkilla jotta saataisiin onnistumisia.

Harjoitus 2

1 purkki, hajullinen, piilotttuna lumihankeen. Vaihdoin purkin paikkaa jokaisen ilmaisun jälkeen. Tavoitteena lopultakin saada koira käyttämään nenäänsä. Noin 10 toistoa. Ensimmäisen kerran jälkeen, Pate ilmaisi pelkkää tyhjää paikkaa, missä purkki aiemmin oli ollut. Hain sen taas pannasta pois. Seuraavalla kerralla se jo ihan oikeasti etsikin purkkia, ja ilmaisi oikein! Tämän jälkeen tuntui että koira sai jutun juuresta kiinni ja ainakin vaikutti käyttävän nenäänsä jonkin verran.

 

Tämän päivän harjoituksista kaksi tärkeää huomiota: Oikean purkin paikkaa vaihdeltava joka toistolla, jos tyhjä purkki otetaan mukaan niin jätetään se suosiolla nyt alkuun enemmän taka-alalle ja yritetään keskittyä etsintätyöskentelyn kehittämiseen. Oltava tarkkana siitä, ettei etsi pelkästään silmillään ja että en tule vahingossa ohjanneeksi sitä omalla kehonkielelläni (tuo koirahan lukee jo pelkkiä silmien liikahduksiakin mieluummin kuin käyttää nenäänsä...).