Pate on tällä viikolla keskittynyt oikein urakalla taas muistelemaan, millaista se kaupunkikoiran elämä onkaan. Meillä kotona kun se kulkee vapaana kaikkialla, yleensä minulla ei edes treeneissä ole sille hihnaa matkassa. Nyt sitten tässä taannoin huomasin, että lienee syytä harjoitella välillä myös tätä ihmisten ilmoilla kulkemista.. Niinpä sitten tiistaina tokotreenien jälkeen suuntasin pikkumustan kanssa Citymarketin parkkipaikalle. Pate oli yllättävän reipas, kuunteli mukavasti ja teki innokkaasti pieniä juttuja, mitä siltä pyysin. Joihinkin ääniin, mm. voimakkaasti pöriseviin mopoihin se vähän reagoi, samoin nopeasti takaa tuleviin polkupyöriin.
Tällä hetkellä olemme Oulussa Tuomaksen luona viikonloppua viettämässä, ja taas on oikein urakalla kuljettu ihmettelemässä kaikenlaisia ihmeellisiä elämänmuotoja, mitä täällä kaupungissa voi kadulla tulla vastaan. Puolentoista tunnin citykävelyn loppuvaiheessa Patelta alkoi jo ne takaa tulevat skootterit mennä yli hilseen, mutta toisaalta oli mukava havaita, että vaikka se jotain säikähtäisikin, niin se myös palautuu melko nopeasti. Ja parasta oli, kun lenkin lopuksi pääsi vähän irrottelemaan koirapuistoon :)

Olemme tosiaan aloittaneet tokon ryhmätreeneissä käymisen. Patella on siellä erinomainen keskittymiskyky, sitä ei ympärillä pyörivät koirat hetkauta yhtään. Ryhmässä ollaan otettu arkitottisjuttuja pääasiassa, lisäksi myös eri tyyppisiä paikallaoloharjoituksia. Pate on toistaiseksi ainakin ollut oikein varma paikallamakaaja, sillä kestää mennä koiria edestä ja takaa ja pysyy silti rauhassa ja levollisena odottamassa. Nyt sitten vain lisäämään aikaa vähitellen täyteen kahteen minuuttiin, niin on ainakin yksi alokasluokan liike jo valmiina ;)